Waar komt toch al die muziek vandaan?

door Wolter Wefers Bettink

Sinds 1970 komt de muziek van de Woo maar uit één bron: de dj’s.

Zij luisteren voortdurend naar nieuwe muziek en bepalen – een enkel hbk verzoekje daargelaten – wat er wordt gedraaid, hoe, wanneer, in welke volgorde – en wat niet. Vroeger, in de oertijd van de Woolloomooloo, kozen de dj’s in vergadering het vinyl dat die week of maand zou worden aangeschaft. Bij het onderzoek voor het hoofdstuk Maestro: Muziek! stuitte ik op een lijst uit 1971, met alle 52 singles die dat jaar zijn gekocht (zie de Play List [Link] pagina).  Denk: Paranoid van Black Sabbath, Voodoo Chile van Jimi Hendrix, maar ook She Likes Weeds van Tee-Set en Yesterday When I Was Young van Charles Aznavour.

Jarenlang was er een top 50 (of 52 of 55) met nummers die het altijd deden: zette je de naald in de groef van zo’n single dan liep de dansvloer vol – als hij dat nog niet was. In de jaren 90 werd dat de ‘snelle bak’, verdiept aangebracht in het meubel, naast de draaitafels. Als je het als dj even niet wist of niet kon vinden wat je zocht (single of CD in verkeerde hoesje) viste je een plaatje uit die bak. Succes gegarandeerd.

In de jaren zeventig werd een begin gemaakt met de aanschaf van LP’s. Aanvankelijk waren het vooral de toen opkomende series van ‘Best of’ en verzamel elpees (The Best Of The Byrds, That’s Soul!), maar al gauw ook LP’s met een bepaald nummer dat niet op single was uitgebracht, maar door een of meer dj’s in de Woo populair gemaakt: School van Supertramp’s Crime Of The Century, If There Is Something van de LP Roxy Music en Mr. Union Man van de LP Cate Brothers van de gelijknamige groep.

Vanaf het midden van de jaren zeventig werden 12 inch- of Maxi singles aangeschaft, waarop lange versies van populaire disco- en (later) dance nummers stonden. I Feel Love van Donna Summer was een van de eerste, op de voet gevolgd door Disco Inferno van The Trammps en Relatief laat (eind jaren 80) volgden de CD’s, maar het vinyl bleef behouden tot de verbouwing in het jaar 2000, toen alle platen na een maandenlange opslag in een vochtige kelder onspeelbaar bleken te zijn en werden weggegooid. Eeuwig zonde.

Al die jaren namen dj’s ook eigen platen en CD’s mee naar ‘hun’ avond, nummers die niemand anders draaide (dachten ze) en die het Woo publiek móest horen. Op zoek naar ‘het magisch moment dat het klikt met de dansvloer’ (Hans Steketee) deed elke dj zijn eigen try outs om het publiek ‘vast te houden met de dingen die je zelf leuk vindt’(Pieter Brouwer). Of, zoals Frank Houben het beschreef: ‘Het is iedere keer een kwestie van je publiek verleiden en verrassen.’ ‘Je probeert je publiek ter wille te zijn en je probeert ze op te voeden’(Pieter Brouwer). Folkert Kerckhoffs gaf toe dat niet alleen voor de vloer te doen: ‘Ik vind het een uitdaging elke keer weer andere nummers te vinden en niet te draaien wat iedereen draait. Dat maakt het voor jezelf ook leuker omdat het dan niet zo’n eenheidsworst wordt.’

Tegenwoordig hebben alle dj’s eigen muziek op USB stick of memory card bij zich, waardoor een eind is gekomen aan de top 55, de snelle bak, de rijen LP’s en singles achter het meubel en de onhandige CD-mappen. De huidige dj’s kunnen putten uit een popmuziek geschiedenis die inmiddels een kleine 70 jaar beslaat. Zij draaien dan ook vaak eclectisch – alle genres en periodes door elkaar, als er maar een goede, dansbare beat onder zit. Met nog steeds hetzelfde doel: een volle vloer, een swingende meute en een dj die volledig los gaat. Zodat hij na afloop kon zeggen, wijzend op zijn handpalm: ‘Dit was de dansvloer, ik had ze allemaal in mijn hand’(Fons Dorresteijn).

All Time Woo Favorites en andere play lists

Om een beeld te geven van alle muziek die in de afgelopen vijftig jaar in de Woo is en nog wordt gedraaid heb ik in 2019 aan de dj’s uit de jaren 1970-2020 gevraagd hun favoriete top 5 door te geven. Deze zijn samengevoegd tot de Woo All Time Favorites spotify playlist.

Op de Play List [Link] pagina vind je de volgende lijsten:

All Time Woo Favorites (Favorieten van de DJ’s 1970-2020)

ATWF 1970-80 (Favorieten van de DJ’s 1970-1980)

ATWF 1980-90 (Favorieten van de DJ’s 1980-1990)

Top 52 1971 (In 1971 gekochte singles)

Music In The World Of The Woo (Neil van der Linden)

De Woo Singles (QR Codes van de Woolloomooloo singles van 1970, 1980 en 1990)

Oh Woolloomooloo (1970)

Whiskey Ballade (1970)

‘t Is half elf of je nu lang bent (1980)

Feelin’ Woolloomoolloo (1980)

Singin’ Woolloomooloo (1990)

Vrienden maak je in de Woo (1990)

DJ’s onder elkaar – de top 5’s

door Wolter Wefers Bettink


Om het inzamelen van top 5’s enigszins hanteerbaar te maken waren dj’s per tien jaar in mailgroepen georganiseerd.

Dat leidde tot een openhartige mail wisseling tussen contemporaine muziekfreaks, die de moeite van het herlezen waard is (maar niet altijd publicabel).

De persoonlijke Top 5’s (en soms 10 of meer) van alle dj’s die reageerden (en een deel van de e-mails) vind je hieronder.


Woolloomooloo All Time Favorites – De top 5’s

Denkend over het hoofdstuk dat later ‘Maestro: Muziek!’ zou gaan heten bedacht ik me dat het aardig zou zijn een play list samen te stellen uit de top5’s van alle dj’s die in vijftig jaar de knoppen achter het meubel hebben bediend. Op 19 april 2019 ging een e-mail uit naar alle (ruim 200) dj’s van wie de redactie een e-mail adres had.

De  daaruit resulterende WATF playlist vind je hier [link].

Hieronder staan de antwoorden van de dj’s, gegroepeerd per decade. Sommige oudere dj’s claimden vonden een top 5 maar lastig, of kwamen er later achter dat ze er één (of twee, of drie) waren vergeten die er absolúút in moesten. Sommigen op basis van ancienniteit het recht er 12 of 15 in te dienen. Als dat verder goed gemotiveerd was

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Van: Wolter WB  
Verzonden: vrijdag 19 april 2019 11:46
Onderwerp: Woolloomooloo – De eerste 50 jaar – We need you!

Vrienden van de 45 Woo toeren,

Zoals velen van jullie weten bestaat de Woolloomooloo op 22 januari 2020 vijftig jaar.

Deze halve eeuw dansen in de Fred Prang steeg wordt – in de geest van de tijd – vastgelegd in een boek, onder hoofdredacteur Michiel Hegener.

Op dit moment schrijven sommigen van jullie al mee, maar we verwelkomen alle anekdotes, hoe klein ze ook mogen lijken.

Het weigeren van David Bowie en René Froger (niet tegelijkertijd), de bezoeken van Marco van Basten, Herman Brood en ZKH (idem), de huwelijken en carrières die in de Woo zijn ontstaan – allemaal gefundenes Fressen voor uw redactie.

In deze tijd van fake news hoeft niet alles waar te zijn, maar het mooiste is natuurlijk de werkelijkheid – de onwaarschijnlijke gebeurtenis die je zelf hebt meegemaakt.

Deadline is 1 juni en je kunt je bijdrage sturen naar woolloo@outlook.com.

Verder zijn we bezig met het samenstellen van twee playlists die we rond 1 juni op Spotify gaan releasen.

De eerste is de Woo Closer lijst – de nummers waarmee de avond werd geëindigd.

Als het licht aanging hoorde je Because They’re Young (Duane Eddy), Treat Her Right (Roy Head), Buckeye (Johnny & The Hurricanes), The Rise and Fall of Flingel Bunt (The Shadows), of gewoon Tico Tico (Klaus Wunderlich).

Wat draaide jij om Fred te helpen wanneer het “Hoogste Tijd!” was?

De tweede is de All Time Favorite lijst, waarvoor je je persoonlijke Woo Top 5 kunt indienen.

Ook voor deze playlist bijdragen kun je het beste woolloo@outlook.com gebruiken.

Tenslotte – heel belangrijk: er ontbreken nog heel wat dj’s in het bestand van de Woo en daardoor is deze e-mail alleen gezonden aan een paar handenvol dj’s uit de jaren ’70 en begin ’80 van wie we e-mail adressen hebben. Dat kan beter en ook daar hebben we jullie hulp bij nodig.

Stuur daarom alle e-mail adressen van dj’s die niet in de kop van deze e-mails staan aan woolloo@outlook.com toe, zodat we hen kunnen toevoegen.

En voor vragen kun je natuurlijk ook altijd mailen.

Een hartelijke Woo groet,

Redactie Woolloomooloo – De eerste 50 jaar

Michiel Hegener

Fred van Lier

Wolter Wefers Bettink

 

DJ’s 1970-80

Van: Herman Doeleman 
Verzonden: donderdag 6 juni 2019 17:07
Aan: ‘Redactie Woolloomooloo-boek’ 
Onderwerp: RE: Woolloomooloo – De eerste 50 jaar – We need you!

Beste Wolter en anderen,

Omdat ik in met vakantie ben (in Frankrijk) en ik zo min mogelijk op de laptop wil zitten, terwijl er een deadline mij dreigend op mijn tekortkomingen wijst, laat ik hierna enkele nummers volgen die ik vanaf datum opening van de Woo als DJ draaide. Mijn toenmalige huisgenoot in Zuilenstraat 13, Wibro den Hollander, was  als ik mij goed herinner een van de oprichters van de Woo.

Mijn toen en ook nu nog beste vriend was en is de toneelhonorair Jan Lange, ook Zuilenstraat 13. Wij pikten in de Woo meisjes op van de kunstacademie Artibus. Veelal namen die vrouwen zelf het initiatief. Het was de eerste generatie van de pil. Die zeurden nergens over, verfden hun haar henna-rood en gingen ‘s ochtends na het ontbijt weer naar hun eigen huis/kamer.

Hieronder volgen de voorkeuren van toen. Die heb ik vaak gedraaid.

Met beste groet,

Herman Doeleman

P.S. Ik heb al die mails van jullie niet gelezen. Misschien als ik weer in Amsterdam ben. Mogelijk ben ik al te laat of geef ik te veel nummers op. Skip dan maar naar believen.

St. James Infirmary

Johnny Kendall, and the Heralds

The House of the rising Sun 

The Animals

Lumpy Gravy

Frank Zappa

Nights In White Satin

The Moody Blues

Need Your Love So Bad

Fleetwood Mac

Strawberry Fields Forever

The Beatles

Dear Eloise

The Hollies

Astronomy Domine

Pink Floyd

Walk Away Renee

The Four Tops

Heart Of Stone 

The Rolling Stones

Like A Rolling Stone

Bob Dylan

Stop! In The Name Of Love

The Supremes

Drinking On My Bed

The Rob Hoeke Rhythm & Blues Group

A Whiter Shade Of Pale ((1967)

Procol Harum

Gloria

Them

Friday On My Mind

The Easybeats

Holiday

The Bee Gees

Van: Van Spaendonck & Partners BV 
Verzonden: zondag 21 april 2019 13:37

Dank voor het doorsturen van de e-mail. Inderdaad werkt het domein vanspaendonckenvernooy.nl niet meer maar jullie hebben gelukkig post@van-spaendonck.com gevonden. Geweldig dat Tico Tico in de Woo Closer-lijst staat! Ik neem aan dat Go Now van de Moody Blues ook niet is vergeten (inkopper). Top-5 volgt.

 

Van: A.W Verburg 
Verzonden: maandag 22 april 2019 17:20
Bij deze mijn all time list:

 1. JJ CALE                 – COCAINE
 2. THE WHO            – WON’T GET FOOLED AGAIN
 3. BRYAN ADAMS – RUN TO YOU
 4. NEIL YOUNG      – SOUTHERN MAN
 5. YES                        – YOURS IS NO DISGRACE

Jullie zijn nog steeds goed bezig !!

Van: Van Spaendonck & Partners BV

Verzonden: dinsdag 30 april 2019 20:16

De voorpret is al het halve plezier. Wel een onmogelijke opgave een top-5 samen te stellen. Daarom twee lijstjes; één met de krakers die altijd voor een volle vloer zorgden en één lijstje waar ik persoonlijk veel plezier aan had (en hopelijk ook vloer en apenrotsen).

Altijd succes (1975-1980):

1.     Long train running

Doobie Brothers

2.     You can go your own way

Fleetwood Mac

3.     Superstition

Steve Wonder

4.     Roxy Music

Virginia Plain

5.     Locomotive breath

Jetro Tull

Ook leuk (1975-1980):

1.     Low down

Boz Scaggs

2.     Why did you do it

Stretch

3.     Pick up the pieces

Average White Band

4.     Nights on boadway

Bee Gees

5.     Harvest for the World

Isley Brothers

Bijgevoegd een foto die ik mogelijk al eerder gedeeld heb. Waarschijnlijk ben ik na een gala nog even een biertje gaan drinken in de Woo waar de marathon net op zijn eind liep. Daar moest je natuurlijk bij zijn, ook al was je een beetje overdressed.

 

From: Niels Walch 
Sent: Thursday, April 25, 2019 8:56:05 PM

Leuk idee!!
Mijn laatste platen waren:
ABBA Thank you for the music
Beatles Good night

Van: Dirk Braakman
Verzonden: donderdag 2 mei 2019 15:06
Heren,

Onderstaand mijn rijtje, wetende hiermee vele artiesten/bands tekort te doen. Eén ding is zeker: alle titels hebben een link naar ons disco paleis! Meer input zal ik later deze maand insturen!
donna summer – bad girls (die waren er genoeg)

david bowie – let’s dance

stones – satisfaction

doobie brothers – listen to the music

santana – oye como va

commodores – brick house

lou reed – walk on the wild side

Van: Redactie Woolloomooloo-boek 
Verzonden: donderdag 2 mei 2019 10:31
Aan: Fred van Lier
Onderwerp: Top 10

Ha Fred,

Ik zit onze dj groep een beetje achter de vodden, om hun top 5 in te leveren. Als wij nu allebei een top 10 doen, schiet het al wat op. Hier de mijne:

* All Right Now – Free

* Sympathy For The Devil (live) – Rolling Stones

* I Saw Her Standing There – Beatles

* Best Of Both Worlds – Robert Palmer

* Watching The Detectives – Elvis Costello

* School – Supertramp

* Higher Ground – Stevie Wonder

* Live It Up – Isley Brothers

* Spanish Stroll – Mink De Ville

* Golden Years – David Bowie

Top 20 zou natuurlijk ook kunnen, maar we moeten ons een beetje inhouden.

Nu jij!

Groet,

Wolter

Van: Fred van Lier 
Verzonden: vrijdag 3 mei 2019 18:14

Pffff….

 • Earth Wind & Fire            –   September
 • Johnny Guitar Watson  –    A Realt Mother for you
 • 10CC                                     –    I’m not in love
 • Jethro Tull                          –   Locomotive breath
 • Patti Labelle                      –   Voulez vous coucher avec moi
 • Doobie Brothers             –   Long train runnin’
 • Rose Royce                        –   Car Wash
 • Little Feat                           –   Long distance love
 • Harold Melvin                  –  Don’t leave me this way
 • John                              –  Right time, wrong place
 • Andrew Gould                 –  Lonely Boy
 • Roxy Music                        –  Love is the drug
 • Herman Brood                 –   Saturday Night
 • Wild Cherry                       –  Play that funky music
 • Golden Earring                 –  Radar Love
 • Stretch                                –  Why did you do it

 

Van: Neil van der Linden

Verzonden: zaterdag 4 mei 2019 13:03

Dag Wolter, en Michiel,

> On 4 May 2019, at 08:56, Wolter WB wrote:

> Beste Neil,

> Het is lang geleden dat wij elkaar spraken en welke mooiere gelegenheid is er dan het boek over 50 jaar Woolloomooloo om weer met elkaar in contact te komen?

> Muziek is de verbinding.

Zeker. Al ben je soms verkeerd verbonden.

> Zo ben ik buitengewoon nieuwsgierig naar jouw Top 5 en je Woo Closer(s).

> Volgens mijn oud-kantoorgenoot Willem (Thijs) de Nijs Bik draaide je regelmatig de Vijfde van Mahler in de Woo.

Dat klopt, dat wil zeggen het Adagietto uit die symfonie, toen ook beroemd van Visconti’s verfilming van Death in Venice. Dat heeft Thijs goed onthouden. Naar aanleiding van Reinoudt van Rijckevorsels bijdrage gisteren kreeg ik al het idee om dit ook te melden.  In welk formaat lever ik de informatie aan? Een lijstje met Spotify links?

> Dat moet na mijn tijd zijn geweest, maar was dat als Closer of gewoon tussendoor, om de vloer weer eens leeg en de bar weer vol te krijgen?

Ik deed het ook wel eens tussendoor, als rustmoment. Opmerkelijk was dat nooit iemand protesteerde. Het is ook zeer aangename en tegelijkertijd zeker niet ‘ontspannende’ muziek, integendeel.

Wat betreft, gaat het dan om mijn typische top 5 van nummers die ik populair heb gemaakt  en die mijn signatuur aangaven?

Dat zouden dan zijn:

* It dont mean a thing if it ain’t got that swing van Ella Fitzgerald met Louis Armstrong, ik geloof van Live at Newport, dat kan ik opzoeken.

* Regiment van Brian Eno and David Byrne van de LP My Life in the Bush of Ghosts.

* Tin Drum van Japan.

* Disco Symphony van Bohannon.

* Heartbreak Hotel van de Jacksons.

Of om mijn favorieten ongeacht de signatuur?

Daarbij moet ik een balans vinden tussen de vorige vijf en Enough is Enough van Donna Summer en Barbra Streisand He’s The Greatest Dancer Sister Sledge Psychokiller Talking Heads (ook bekend, Wolter, als Twalufde WK, op Antarctica) Off the Wall Michael Jackson Bridge over Troubled Water Aretha Franklin of How Can You Mend a Broken Heart van Al Green – ik hoop dat iemand anders nog wat originele Beegees toevoegt, met name uit de disco periode.

Dan waren er nog de dual purpose platen, zoals The Name of the Game van Abba, sowieso al behorend tot de intellectuelere nummers van Abba, dat ik ook kon draaien op 33 ipv 45 toeren als de nieuwe van Queen.

 

Van: Niels Walch
Verzonden: zondag 5 mei 2019 20:05
Onderwerp: Top5

Mijn top 5:
Nathalie Cole- This will be
Stevie Wonder– As
Boz Scaggs– Low down
Earth, Wind &Fire- September 
Dianna Ross- Love hangover

Moeilijk hoor om er 5 uit te zoeken.
Feels like killing your babies

Van: Jan Scheffer 
Verzonden: donderdag 9 mei 2019 01:38
Mijn top 5:

 1. Treat Her Right – Roy Head
 2. Far Away Eyes – Rolloing Stones
 3. I Want You – Bob Dylan
 4. Love Her Madly- The Doors
 5. Green Tambourine – Lemon Pipers

 

Van: Rinze Tange 
Verzonden: zaterdag 11 mei 2019 17:12
Hierbij de top 5 van mij gedurende de eerste jaren (1969-1975)van het bestaan van de WOO.

 1. Layla – Derek & the Dominos
 2. Get Ready – Pacific Gas & Electric
 3. Smoke on the water – Deep Purple
 4. Money – Pink Floyd
 5. Jessica  – The Allmon Brothers

De uitslijter ook wel de WOO closer was  meestal  :Sha na na hey hey kiss him goodbye – Steam  (long version)

Ik stuur hierbij ook nog een paar foto’s van de begin jaren  en een sticker en bierviltje uit die tijd

 

Van: Johan Wakkie 
Verzonden: maandag 13 mei 2019 09:09
Hierbij top 5 , mailadres om top 5 te sturen geeft fout melding

1) Golden Earring : Sound of the screaming Day

2 ) Brainbox: Summertime

3) Sandy Coast: True Love is a wonder

4) Doobie Brothers : Listen to the music

5) Earth and Fire: Seasons

 

Van: KdVM
Verzonden: maandag 13 mei 2019 15:19
Aan: ‘Redactie Woolloomooloo-boek’ 
Onderwerp: RE: Woolloomooloo – De eerste 50 jaar – We need you!

Vrienden,

Zoals uit mijn eerdere bijdrage mag blijken, eindigde ik de avond met Happy Together van de Turtles.

Wellicht iets om in de Closer lijst op te nemen?

Oh ja, en voor de ATWF nog:

De dochters van de dominee: Yes we can can;

Argent: Hold your head up;

Sultana: Titanic; en

Chicken Shack: I’d rather go blind

Van: Wefers Bettink, Willem
Verzonden: vrijdag 24 mei 2019 05:37
Jongere oudere DJs (Pipo en Wally )

Wat een mooi initiatief –en wat leuk om al die muziek weer eens  te beluisteren –toch wel vaak diep weggezonken en toch ook wel vaak niet meer zo heel erg goed als toen ze gedraaid weren in hun tijd…  top 50 was een stuk makkelijker geweest . Afijn hierbij een top 5 en een van de vele closing platen want vaak was het de sfeer die bepaalde of ik nou Jealous Guy , Nightporter Song, Suicide is Painless of Angie zou draaien aan het eind – Maar ja de Bruce blijft toch voor mij een mooi en sterk nummer dus vandaar.

 Kijk uit naar het eind resultaat – zal nog proberen mijn verhaaltje dit weekend in te sturen

Top5:   Play that Funky Music –Wild Cherry

                Roxanne –Police

Think _Aretha Franklin

Rock the Cashbah –Clash

Dreadlock holiday -10CC

closer : Pont Blank , Bruce Springsteen

Van: Feiko Feijtes 
Verzonden: zaterdag 1 juni 2019 16:28
Dag Allen,

Hierbij mijn  Top 10. Aanvulling?

All my loving – Beatles

Stampeters – Hit the road

Sailing – Rod Steward

Year of the cat – Al Steward

Night Fever – BeeGees

With a little help from my friends _ Jo Cocker Love hurts – Nazareth No regrets – The Walker Brothers Denise Denise – Blondie Best of both worlds – Robert Palmer

Closer: draaide vaak Pink Panter. Na laatste klanken licht en aan, werkte altijd bevorderen voor de uitstroom.

 

Van: justus vanotterloo 
Verzonden: maandag 3 juni 2019 20:41

Niet door luiheid, maar door de grote hoeveelheid fantastische herinneringen in muziek en de daardoor zeer lastige keus stuur ik hier nog een “top 5” en een kleine anekdote uit mijn ‘draai-tijd’: 17 minuten en 2 seconden duurde het nummer, bomvolle zaterdag avond, uurtje na middernacht, het gevoel dat er weer eens iets speciaals moest gebeuren. Nummer heb ik uiteindelijk na ruim 16 minuten langzaamaan gemixt naar het altijd weer prikkelende dansnummer “Listen to the Music” van de Doobie Brothers. Het hoogte punt van die avond was toen 2 vaste bezoekers afzonderlijk van elkaar naar het meubel kwamen en mij vertelden dat dit de mooiste avond in de Woo was die zij ooit hadden mee gemaakt en dankten mij (met bier) voor het draaien van dit historische nummer: In-A-Gadda-Da-Vida van Iron Butterfly, 17 minuten en 2 seconden, bijna tot de laatste toon gedraaid in een bomvolle Woo.

Mijn top 5, zou eigenlijk een top 50 of 100 moeten zijn, erg moeilijk en ik heb er ook nummers van na mijn Soo-Tijd in gezet:

1) Will Smith                       —           ” Wild wild West”

2) Michael Jackson             —           ” Earth Song”

3) Phil Collins                      —           ” In the Air Tonight”

4) No Doubt                        —            ” It’s my Life”

5) Manu Chao                     —           ” Radio Bemba”

Stuk voor stuk monumenten.

 

Van: Fred Balhuizen 
Verzonden: woensdag 5 juni 2019 23:30
Aanvullend:

WOLD – Harry Chapin

Do you really want to hurt me – Culture Club

Fame (cover Bowie) – Duran Duran

Er is teveel….:-)

Van: Redactie Woolloomooloo-boek 
Verzonden: woensdag 5 juni 2019 23:24
Ha Fred,

Dank! Je mag er nog 3, want Lady M, Bowie en Freak staan er al in.

Mooie anekdotes – was je eye witness?

Van: Fred Balhuizen 
Verzonden: woensdag 5 juni 2019 23:17
Dank voor reminden.

Top 5

Voulez vous coucher / Lady Marmalade – Labelle

Magnificent 7 – the Clash

Superfreak – Rick James

Under my thumb plus intro (van Still Life 1982) – the Rolling Stones

Golden Years – David Bowie

Closer

Perfect day – Lou Reed

Verhalen

Dagenlang in de zomer Herman Brood en manager Koos over de vloer. Met de laatste ook achter het meubel.

Resulterend in uiteindelijk een weergaloos optreden van the Wild Romance in de Bollewijn.

Ramses Shaffy vrij lang over de vloer. Die ook nog bleef logeren op de Sweelinckstraat?

En natuurlijk het net niet doorgaan optreden van the Police. Omdat ze toen doorbraken met Roxanne en boeking cancelden……..volgens Neil. Voor mijn tijd.

Van: Michael Lucassen 
Verzonden: woensdag 5 juni 2019 23:49
Aan: Wolter WB 
Onderwerp: Re: Woolloomooloo – De eerste 50 jaar – We need you!

Mijn top 5 uit mijn periode, er stonden al enkele op de playlist dus die noem ik niet;

Bowie-China Girl

Michael Jackson-Billy Jean

ABC – Look of love

Spandau Ballet – Gold

Eagles – Hotel California

Of staan die er al bij?

Van: Caspar Diepenhorst 
Verzonden: donderdag 6 juni 2019 09:04
Daar gaan we :

Pappa was a Rollingstone – The Temptations

Groupy Girl – T.J.White

The Letter – Boxstops

Geeenleaves of Summer – Brothers Four

Mr.Bojangles – Bob Dylan

Op 6 jun. 2019, om 09:05 heeft Redactie Woolloomooloo-boek  het volgende geschreven:

Mooie lijst Cap, Groupy Girl staat er al in, dus je mag er nog een als je wilt.

Van: Caspar Diepenhorst 
Verzonden: donderdag 6 juni 2019 18:28

The Love I Lost – Harold Melvin & the Blue Notes.

Van: Klaas van der Burg 
Verzonden: donderdag 6 juni 2019 10:54
Ok Mijne Heeren,

Na wat gegraaf in mijn iets aangetaste geheugen de volgende lijst:

1.Brothers Four – Greenleaves of summer (speciaal voor Irma en Ilonka, onze groupies destijds)

2.Angie – Rolling Stones

3.Sound of a screaming day – The Golden Earrings

4.Du – Peter Maffay

5.Gute nacht Freunde – Reinhart Mey

Met name met deze Duitse mummers kon je ze een beetje ergeren zodat ze snel de tent verlieten.

Van: Hans Spoor 
Verzonden: donderdag 6 juni 2019 10:58
Alsnog, 5 die er nog niet in staan:

Voices Inside My Head

The Police

Hey Negrita

The Rolling Stones

Can’t get enough of your love

Bad Company

Funkytown

Lipps Inc.

Don’t let me be misunderstood (full version)

Santa Esmeralda

Africano Power (album: Gratitude, track 2)

Earth, Wind and Fire

CLOSER:

De hoogste tijd (versie: Dik Voormekaar Show)

Rudi Carrell

Groet en succes met het boek,

 

Van: Reinoudt van Rijckevorsel  
Verzonden: donderdag 6 juni 2019 11:20
Enter the Eighties!!!

– Stay – David Bowie (toegegeven, die is dan iets ouder maar het verbaast me dat die er nog niet tussen staat, een echte woo hit -)
– Burning Down the House – Talking Heads
– Fantastic Voyage – Lakeside
– Regiment – David Byrne & Brian Eno
– New York New York – Grandmaster Flash & the Furious Five

Van: Marinus Pannevis 
Verzonden: donderdag 6 juni 2019 20:09
Mannen,

Ik mis nog de echte toppers:

 1. Riders on the storm  (The Doors)
 2. Black Magic Women (Santana)
 3. American Pie (Don McLean)

-alle drie lekker lang om te gaan pissen-

 1. It’s all over now (Rolling Stones)
 2. Sunny Afternoon (The Kinks)

Van: eric van bommel 
Verzonden: maandag 10 juni 2019 14:34
Aan: Redactie Woolloomooloo-boek 
Onderwerp: Re: WOO boek

Hierbij mijn lijstje van mijn eigen All Time Woo Favorites:

 1. She sold me magic – Lou Christie;
 2. Town called malice – The Jam;
 3. Dancing barefoot – Patti Smith;
 4. Get ready (lange versie!) – Rare Earth;
 5. Watching the detectives – Elvis Costello

Mijn Woo closer (wisselde sterk, maar dit nummer heb ik toch nogal eens gedraaid aan het einde van de nacht..):

Expecting to fly – Buffalo Springfield

Was erg leuk om over na te denken, zie mezelf weer in de middag voorbereiden of een ‘avondje’ draaien in de Woo. En draai nu vanmiddag hierdoor ook weer new wave muziek uit eind jaren 70, tijdje niet gedaan haha.

Op ma 10 jun. 2019 om 14:37 schreef Redactie Woolloomooloo-boek:

Mooi lijstje Eric, Lou Christie draaide ik ook vaak. En Watching the detectives – die staat er dus al in!

Dat geldt ook voor A Town Called Malice. Wat betekent dat je er nog twee mag!

Van: eric van bommel  
Verzonden: maandag 10 juni 2019 15:53
Dan ga ik voor deze twee oudjes die ik ook altijd probeerde te draaien:

 1. Reelin’ in the years – Steely Dan;
 2. Gloria – Them

Ben benieuwd of deze er ook al in staan.. (En anders heb ik er nog wel meer, de avonden waren lang)

Van: Henny de Vos 
Verzonden: maandag 10 juni 2019 19:31
Tsja. Ik heb toch ook gekeken naar wat er niet in staat. Dat is – onvermijdelijk natuurlijk – nogal wat. Mijn lijstje bestaat dus uit de voorlopige winkeldochters van 50 jaar Woo, met de nadruk natuurlijk op de gouden jaren van de popmuziek en die van de Woo.

M’n closer:  Leaving this town – The Beach Boys (elpee Holland).

M’n Top 10:

Proud Mary- Ike 7 Tina Turner

Le Freak – Chic

I’m going home – Ten Years After (live at Woodstock)

Room to move – John Mayall

Down man – Brainbox

Dancing Queen – ABBA

Ramblin’ man – The Allman Brothers Band

Fly like an eagle – Steve Miller Band

War – Edwin Starr

Also sprach Zarathustra – Deodato

Rapper’s Delight – Sugarhill Gang

Dus ik zwijg maar over Sailor, Queen, Toto, Level42, Shocking Blue, Steely Dan (Do it again), Gino Vannelli, Traffic, Michael Jackson (Bad, Thriller), Jackson5, Peggy Lee (Fever, met kras!), Franki Valli & The Four Seasons, Kiki Dee & Elton John, Curtis, Marvin Gaye, Otis Redding, Isaac Hayes, Kenny Rogers en vele anderen.

Desalniettemin: mooie lijst!

Van: Niels Walch  
Verzonden: maandag 10 juni 2019 21:41
Wat een gave lijst is het nu al.

Mis er toch een paar.

Dus hierbij mijn tweede 5:

Marvin Gaye-Let’s get it on

The Beginning Of The End- Funky Nassau

Stevie Wonder-Do I Do

Prince-Sign o’the times

Tom Brown-Funkin’ for Jamaica

Van: Reinier en Babette
Verzonden: maandag 10 juni 2019 22:02

ik heb niet alle lijsten doorgenomen dus doublures zouden kunnen maar ik laat graag over aan de redactie wat daar mee te doen.

Als basis de 70s en in willekeurige volgorde:

– Cocaine                                J.J. Cale

– Real mother for you            Johnny Guitar Watson

– Come to my Island              KC & the Sunshine Band

– Play that funky music           Wild Cherry

– I’d rather go blind                Chicken Shack

– I saw her standing there           Beatles

– Fire                                       Pointer Sisters

– Groupy Girl                          Tony Joe White

– Gloria                                   Them

– Drivers seat                          Sniff ‘n the tears

Als closer een nummer waarvan ik de artiest even niet meer paraat heb maar waarvan ik hoop dat anderen dat wel hebben:  titel  “will you” met als karakteristiek een onvergetelijke saxofoon solo. Wie biedt ?

Dan nog wat trivia/anecdotes:

De Graszoden : Kan me niet herinneren dat we ooit polo in de Woo gespeeld hebben maar het verhaal  is zo onwaarschijnblijk dat het wel waar moet zijn  🙂 Het bijna optreden van de Police vind ik een mooi voorbeeld van een verhaal dat je niet door de feiten moet laten bederven….

So lonely is keurig op een DJ vergadering ingestemd, ik weet nog dat we die Police wel een “leuk bandje”  vonden.

Er is ten minste één keer een volledige belegering geweest van de Woo door “verkeerde types”  (eigen woorden Fred P) die ook via het dak naar binnen wilden. Door Fred,  Rooie Piet en ik meen Cor zijn er toen diverse charges uitgevoerd in de steeg waarna de belegeraars met zware verliezen afgedropen zijn.

Minder spannend maar wel creatief was de oplossing voor een acuut tekort aan spa rood: een vat koolzuur aansluiten op een waterleiding en spa rood tappen….

Van: A.W Verburg
Verzonden: dinsdag 11 juni 2019 11:24
Hallo Wolter, Fred

Wat ik nog niet gezien heb, maar wel onmisbaar is voor de Top 50:

                DOWN DOWN,  STATUS QUO

Van: erik koningsberger 
Verzonden: dinsdag 11 juni 2019 14:24
Ha mannen,

Daar ben ik eindelijk, weet niet waar ik moet kijken om te zien wat er niet in staat.

Top 5/willekeurige volgorde uiteraard

Denise/Blondie, die kon je twee keer achter elkaar draaien en dan stonden ze nog fanatieker mee te springen en te brullen dan de eerste keer op de dansvloer en vooral ook op de Apenrots.

Sun Goddess/ Earth Wind & Fire, geweldig ook om te mixen

Fire/ Crazy world of Arthur Brown

Hurricane/Dylan, ongetwijfeld dubbel. Mooier nog One more cup of Coffee

Dust in the wind/ Kansas

Van: erik koningsberger 
Verzonden: woensdag 12 juni 2019 13:52
Hier mijn 2e vijf, laat svp weten welke van de 10 dubbel zijn:

I don’t wanna go to Chelsea/ Elvis Costello

Staying alive / Bee Gees

Get off my cloud/ The Stones of Paint it black

Appleknockers Flophouse/ Cuby

Ridin on the L&N/ Bintangs

Van: Reinier en Babette
Verzonden: woensdag 12 juni 2019 22:03
Deze mogen wat mij betreft ook niet ontbreken:

No woman no cry                           Bob Marley & The Wailers

Time is tight                                      Booker T & the MG’s

Into the great wide open            Tom Petty & the Heartbreakers

Take 5                                                  Dave Brubeck Quartet

Sweet home Alabama                  Lynyrd Skynyrd

Against the wind                             Bob Seger & the Silver Bullet Band

Summer in the city                         Lovin’ Spoonful

What I like about you                    The Romantics

Van: Feiko Feijtes  
Verzonden: donderdag 13 juni 2019 11:00

Is Jig a Jig ook nog een optie… net als de Sirtaki…. ongebreidelde danslust…!

Van: Jan Scheffer 
Verzonden: vrijdag 14 juni 2019 00:19
Mijn, op basis van anciënniteit, ‘recht’ claimend mijn vijf nummers met nog eens vijf aan te vullen doe ik dat bij deze:

U.S. Male – Elvis Presley (“You’d Better Not Mess With a U.S. Male, My Friend….”)

Purple Rain, Prince (Roger Nelson)

Nashville Skyline Rag – Bob Dylan

Observatory Crest – Captain Beefheart (Don van Vliet, Dutch ancestors)

Living in the Country – Arlo Guthrie 

Je ziet, nogal een Mixed Bag, met twee instrumentaaltjes, waarvan Nashville Skyline Rag de swingendste. Arlo ook vanwege het feit dat hij de zoon was van Woody, door wie Bod Dylan zich stekr beïnvloed wist. Misschien meer om naar te luisteren dan om op te dansen. En Elvis mag eenvoudigweg niet ontbreken – hij had ook een prachtig operazanger kunnen worden, een lyrische tenor, ikstel me hem al als Nemorino voor uit Donizetti’s Eliser de Amore voor), was hij niet de zich ‘Colonel Parker’ noemende voormalige Nederlander ‘Dirk van Cuyk’tegen het lijf gelopen en als manager gehad. Van Cuyk was Nederland ontvlucht na een (café) moord of doodslag en was er de oorzaak van dat Elvis na zijn diensttijd nooit meer in Europa heeft opgetreden, vanwege diens vrees alsnog te worden gearresteerd. .Misschien stond ‘Purple Rain als op de lijst, Prince was een rasperformer, na zijn ‘lingeriegroepjes (Jan Nauta) Vanity 6 en Apollonia 6 als soloartiest grote hoogten bereikend. In 1989 of daaromtrent zag ik hem live in Ahoy, waar hij als van elastiek meeermalen uit een spagaat weer opveerde, onderwijl gitaar spelend, waar Keith Richard…(Vul zelf het verhaaltje aan en kleur de plaatsjes,  plaatjes (Freek de Jonge)). Captain Beefheart, afkomstig van Fank Zappa’s band, tenslotte, voornamelijk vanwege zijn stem maar vooreerst vanwege de mysterieuze sfeer die hij oproept met zijn songs

Van: Neil van der Linden 
Verzonden: dinsdag 18 juni 2019 18:22

Over de all time favourites lijst: de originele Think van Aretha was beter dan de versie in de Blues Brothers film, maar Blues Brothers film was de grote hit in de Woo.

Ik heb een aanvulling: It dont mean a thing if it aint got that swing van Ella (Fitzgerald) & Louis (Armstrong) Live…. lange versie Dat nummer hoewel het op het keurige Verve label stond, kan ik vreemd genoeg nergens vinden op Spotify.

Van: justus vanotterloo 
Verzonden: woensdag 19 juni 2019 23:24
Ik geloof dat ik er nog 5 te goed heb, moeilijk kiezen, maar ik dacht toch aan:

 • Louis Armstrong: “We have all the Time in the World” = closurenummer (Bond-film)
 • Marianne Faithfull: “Broken English” (na een pakje sigaretten)
 • Alpha Blondy: “Yitzak Rabin” (bijzonder)
 • Supertramp: “Fool’s Overture” (compleet nummer)
 • De Jazz Politie: “Liefdesliedjes”
 • Paco de Lucia: “Entre dos Aguas” (liever nog “life in San Francisco” met Al Di Meola en John Mclaughlin), één van Fred’s (vL) favorits
 • Joe Cocker: ” She came in Through the Bathroom Window” (onmisbaar)
 • Lou Reed: ” Walk on the Wild Side” of “Vicious” beiden van Transformer

En mijn hand heeft ook 8 vingers:-))

 

Van: oostrumr  
Verzonden: vrijdag 28 juni 2019 13:43
Vanuit het zonovergoten zuiden van Europa mijn top 12 .

1.Superstition                        Stevie Wonder

 1. Do it Again                          Steely Dan , Lange uitvoering
 2. Lorilee                                  David Gates
 3. I don’t believe in miracles  Colin Blunstone
 4. Billy Jean                               Michael Jackson
 5. Work to do                            Isley Brothers
 6. Maybe I’m amazed               Paul McCartney
 7. Are you going with me       Pat  Matheney
 8. People gotta move              Gino Vannelli
 9. 25 or 6 to 4                         Chicago
 10. Night train                           Steve Winwood
 11. On Broadway                      George Benson

Van: Fred Balhuizen 
Verzonden: vrijdag 28 juni 2019 13:46
Ik had er ook nog eentje (zit ook nog niet aan de 12….)

Staat Dr. John – Wrong place, right time – er al in?

Van: Paul  
Verzonden: dinsdag 9 juli 2019 19:44
Goedenavond allen.

Schitterend, al die lijsten, en onthutsend en ontroerend hoe weinig van der dj’s passies we in twaalf nummers kwijt kunnen.

Mijn idee is dat een aantal nummers hoe dan ook in de afspeellijst hoort. Die lijst heb ik Wolter gestuurd.

Dat filter maakte het me relatief gemakkelijk twaalf nummers – hoe weinig, ik herhaal het – over te houden.

1 If There Is Something-Roxy Music

2 December 1963 (Oh, What A Night)-Four Seasons [45 version]

3 Down On The Corner-Creedence Clearwater Revival

4 Low Down-Chicago

5 One Of These Nights-Eagles

6 Don’t Call Us We’ll Call You-Sugarloaf & Jerry Corbetta

7 I Want Some More-Colin Blunstone

8 High Time We Went-Joe Cocker

9 Baby Get It On-Ike & Tina Turner

10 Make Me Smile (Come Up And See Me)-Steve Harley & Cockney Rebel

11 The Wanderer-Dion & Belmonts

12 Baba O’Reilly-Who

Toodle pip, fellows,

Van: “P.R. Bär”  
Verzonden: maandag 5 augustus 2019 12:14
Ik heb nog eens nagedacht en gezocht, en kom tot een lijstje met favorieten (al ontbreken er vele…)

Wat op valt is dat bij diverse lijstjes er nummers staan die niet echt als dansnummer (huidig disco) gelden. Veel vaker ‘echte’ muziek

Mijn favorieten zijn (geen duidelijke volgorde)

Brown Sugar – Stones

Time is on my side (kun je goed op slijpen) – Stones

Sympathy for the devil – Stones

It’s all over now – Stones

Help – Beatles

I wanna hold your hand – Beatles

(Eigenlijk waren the Beatles een beetje te lief)

Gloria – Them (Van Morrison!)

Venus – Shocking Blue

Cream: Sunshine of your love, I feel free

Bands: Pink Floyd, Bob Dylan, Derek & the Dominoes, the Who, Frank Zappa

Ik ben veel favorieten vergeten, als ik mijn stapeltje singles terug vind, komen er misschien meer.…

Ik eindigde wel met Everybody needs somebody to love, – Stones, maar ook met zoetere nummers, voor een ontspannen nachtrust.

Tjonge, wat een leuke expeditie naar 50 jaar terug.

 

Van: Jan Westerman 
Verzonden: vrijdag 27 september 2019 19:42
Ik zal er helaas niet bij kunnen zijn morgen, omdat ik in Florida zit bij te komen van een zomer vol chemo’s.

[Op 28 september 2019 vond het Woolloomooloo 50 PreLustrum feest plaats]

Ik ben eerlijk gezegd ook helemaal vergeten, om een bijdrage te leveren aan het Woo boek.

In de vele lijstjes, die ik voorbij zag komen, miste ik nog een paar nummers.

 • Aerosmith: Dream on
 • Led Zeppelin: Stairway to heaven
 • Chicago: Feeling stronger every day
 • Stretch: Why did you do it
 • Average White ban: Pick up the pieces
 • Small Faces: Lazy sunday
 • Kinks: Lola
 • Miriam Makeba: Pata Pata
 • Peggy Lee: Fever
 • Dave Brubeck: Take five
 • 10CC: Wall street shuffle
 • Bachman Turner Overdrive: You aint seen nothing yet
 • Gary Wricht: Are you weeping
 • Linnerd Skinnerd: Sweet home Alabama
 • Wild Cherry: Play that funky music
 • Billy Joel: Piano man

Over die laatste 2 nummers kan ik 2 grappige korte verhaaltje maken voor het Woo-boek, als dat nog kan.

Dat zijn n.l. nummers die door de Woo in Nederland bekend zijn geworden.

Laat maar horen of dit nog kan, ok?

Heel veel plezier morgen!

DJ’s 1980-90

Van: Reinoudt van Rijckevorsel  
Verzonden: vrijdag 3 mei 2019 16:32
Woo Closer lijst

The Night Watch van King Crimson

 Zes jaar lang heb ik vrijwel wekelijks gedraaid en altijd als allerlaatste het nummer The Night Watch van King Crimson.

 Bij het wegfaden van de allerlaatste spetterende, bonkende danskraker mixte ik het laatste deel van de vrij lange intro in. Bij het inzetten van de zang (‘Shine, shine, the light of good works shine…’) gooide ik alle lichten aan een draaide het geluidsvolume lager.

 Er waren er die wisten hoe ver het was en al richting jassen waren vertrokken. Er waren er ook die nog even bleven om deze serene ballade uit te horen en de drukte voor te laten voordat ze richting Fred en deur gingen.

 Fred wist natuurlijk dat de lichten aan waren zodra hij het nummer hoorde spelen.

The Night Watch komt van Starless & Bible Black uit 1973. Opgenomen tijdens een live optreden in het Concertgebouw. Het is een ode aan Rembrandt’s Nachtwacht en de Republiek der Verenigde Nederlanden in de Gouden Eeuw. Maar vooral een mooie ballade met een prachtige gitaarsolo.

 Van: Frank Olberts
Verzonden: maandag 13 mei 2019 11:05
Clubland – Hold on

Derrick May – Strings of Life

Karl Sierra – Vibe all night (Soldedrifter remix)

Robbie Dox – Be mine

Vaughan Mason & Crew – Bounce, rock, skate roll

 

Van: Flamand, JA 
Verzonden: maandag 13 mei 2019 22:00

All time favorites:
Stretch – why did you do it

Sledgehammer – Peter Gabriel

Flash – the Duke of Burlington

Cargo – Axel Bauer

The Passenger – Iggy Pop

Closers

Rawhide – Blues Brothers

LA Woman – Doors

Midnight Rambler – Rolling Stones

Under the Milky Way – The Church

Welcome to the Machine – Pink Floyd

From: Wolter WB
Sent: dinsdag 14 mei 2019 14:21
Veel dank, Flash draaide ik ook altijd – mooi om te zien dat dit (in elk geval een aantal jaren) de tand des tijds heeft doorstaan.

Stretch had al een stem, dus heb ik twee van je Woo Closers opgenomen (de meesten hebben er maar een) – Under the Milky Way en Rawhide, maar als je twee andere prefereert laat het dan svp even weten.

Van: Flamand, JA 
Verzonden: dinsdag 14 mei 2019 16:34
Aan: Wolter WB 
Onderwerp: RE: Woolloomooloo – De eerste 50 jaar – We need you!

Haha dan Rawhide, ter ere van de ouwe Jan Buschman – God hebbe zijn ziel.

Van: Nijs Bik, Willem de 
Verzonden: woensdag 15 mei 2019 16:19
Soort van Top 5 plus :

 1. Ain’t Nobody –het origineel uiteraard, Chaka Khan
 2. The Cure  (alles)
 3. Spacer- Sheila & black devotion (snap ik wel)
 4. New Order, H 17 , Depeche Mode
 5. I Wish –Stevie W
 6. You Rock my world Michael J (en heel veel meer van deze engerd)

Van: Wolter WB
Verzonden: dinsdag 21 mei 2019 08:18
Mooi tijdsbeeld!

Van The Cure koos ik A Forest van Boys don’t cry (1980) – eerlijk gezegd omdat dit een van de weinige Cure nummers is die ik ken. En omdat het zo mooi aansluit bij mijn eigen tijd, die eindigde bij New Wave en Joy Division (en een beetje synth pop).

Van jouw no. 4 selecteerde ik Temptation van Heaven 17, om vergelijkbare redenen (Van H 17 heb ik twee LPs, van NO en DM niets – in de 80s begon mijn muziekwoestijn, die duurde tot 1995).

Verder alles netjes uitgevoerd.

 

Van: Wintgens, Marc ( AKD ) 
Verzonden: zaterdag 18 mei 2019 00:00
Ricky James: Superfreak

En natuurlijk: Piet Knarren mit Seine Goldene Trompet> de favoriete muziek van Fred.

 

Van: Robert Meijer

Verzonden: zaterdag 18 mei 2019 00:16

Karen Young – hot shot

Foxy – get off

Michael Jackson- don’ t stop till you get enough

Marianne Rosenberg- ich bin wie du

Sheila E and the black devotion- spacer

Unbeschreiblich Weiblich-Nina Hagen

Saturday night – herman Brood

Nena-99 luftballons

Van: Flamand, JA  
Verzonden: zaterdag 18 mei 2019 07:44
Waren bij de typische Woo-hits

The Israelites van Desmond Dekker al genoemd?

En Groovin’ with Mr Bloe van Mr Bloe?

Vehicle van de Ides of March?

Theme from Baretta, Shaft?

New Wave

Depeche Mode – Just can’t get enough

Killing Joke – Love like blood

Van: Marco de Koff 
Verzonden: zondag 19 mei 2019 21:56
Wat een enthousiasme, het spat er vanaf 🙂 Leuk om te lezen, laat ik beginnen met mijn lijstjes:

Top 5 “mijn tijd” ( de beste tijd natuurlijk !)

Terence Trent d”Arby – Dance little sister

Stone Roses – Fools gold

Peter Gabriel – Sledgehammer

Charlatans – One and only

Prince – Cream

Afsluiters

Jimi Hendrix – Cross town traffic

Herman Brood & Wild Romance – Never be clever

Jam – Beat Surrender

Rolling Stones – Sympathy for the devil

VanHalen – Jump

Ben wel heel bij dat ik nu eindelijk het recept voor een Florida te weten ben gekomen; Pieter douze points !

Van: Frank Olberts

Verzonden: dinsdag 21 mei 2019 07:49

Guys, Werd er doe maar e.d. gedraaid in tijd dat doe maar populair was?

From: Marius Strijker

Sent: Tuesday, May 21, 2019 8:11 AM

Sinds een dag of twee….;-)

Van: Diederik Kelder

Verzonden: dinsdag 21 mei 2019 11:28

In mijn ervaring zijn we niet echt meegegaan in de hype rond Doe Maar, al heb ik achteraf gezien wel spijt dat ik toen niet vaker de Dolly Dots gedraaid heb 

Mai Tai had we iets sympathieks en is volgens mij zelfs nog ingestemd in een DJ vergadering.

 

Van: eric ornek

Verzonden: vrijdag 24 mei 2019 20:35

Dank Wolter,

Ik dacht al, waar blijft iedereen?

Ik heb niet alles meer teruggelezen, maar bij deze nog wat bijdragen:

Mink DeVille – Demasiado Corazon

Detroit Emeralds – Feel the Need In Me

AWB – Atlantic Avenue

Ramses Lewis Trio – The in Crowd

Marvin Gaye – Let’s get  it on

Style Council – My ever changing moods

Nathalie Cole – This will be

Tower of Power – Soul with a Capital ‘S’

Zen – Hair

BS&T – Spinnin’ Wheel

Lookin’Glass – Brandy

Stevie Wonder – I Wish

Van: robert Meijer

Verzonden: maandag 27 mei 2019 22:30

Goedenavond Wolter,

Blijft lastig kiezen, zo’n Woo top 5, maar doe een poging:

Michael Jackson-Don’t stop till you get enough

Santana-She is not there

Black Betty- Ram Jam

James Brown-Sex machine

September-Earth Wind and Fire

Reserve lijst:

Heaven must be missing Angel-Tavares

Venise-Julienne Clerc

Non non rien Change-Les Poppys

En natuurlijk  Feeling Woolloomooloo

Afsluiters:

I want you-Elvis Costello

You’re the best thing-Style Council

Je t’aime mon non plus- Serge Gainsbourg

Marvin Gaye-Sexual Healing

Van: pieter brouwer 
Verzonden: zaterdag 1 juni 2019 07:10
ok dan, mijn top vijf (enigszins geflatteerd, ook ik draaide wel ’s kutmuziek):

liaisons dangereuses – los niños del parque (voor herman)

new order – bizar love triangle

fine young cannibals – she drives me crazy

INXS – need you tonight

prince – when doves cry

en vooruit, voor paulus nog seven days van joe cocker

het is een zondag avond in 1987…

On 1Jun, 2019, at 14:44, Wolter WB wrote:

Dank Pieter, een mooie lijst. Bedoel je met Paulus: ‘Beschuitje’?

Hij was een legendarische vaste bezoeker in de tachtiger jaren.

Weet jij – of iemand anders – wat er van hem is geworden?

Van John Gabrielse kregen we zijn dichtbundel ‘Als stormend weer’ uit 1984, maar verder ontbreekt ieder spoor.

Van: pieter brouwer  
Verzonden: zaterdag 1 juni 2019 17:02
ja, dat is ‘m! hij draaide ook, in de flits of blitz ofzo, bij het paardenveld. geen idee wat er van hem geworden is.

wel weet ik dat ik een keer met hem en een vage vriend van hem om ‘n uurtje of zeven keihard bij die vriend plaatjes aan het draaien was (die vriend had een hele mooie draaitafel en dito versterker en speakers) tot een buurvrouw aanklopte met de mededeling dat ze het helemaal niet erg zou vinden als wij van de trap zouden storten en onze nek zouden breken…

Van: Flamand, JA  
Verzonden: zaterdag 1 juni 2019 19:05
Ha heel herkenbare taferelen. Maria – Jezus Pietje, da’s lang geleden.

Paulus had – als-ie er echt zin in had – de neiging zijn leren jasje en T-shirt uit te trekken en dan in een heel vaag hemdje verder te swingen, zo hard dat het zweet van zijn staart spatte. Hij kon dan ook intens blij over de rand van het meubel kijken. Liefst wat ruiger werk als ik me goed herinner – she sells sanctuary van de Cult, of love like blood van Killing Joke. Zoiets. De barploeg had doorgaans een pesthekel aan hem. Mij altijd ontgaan waarom. Net als ik zijn bijnaam beschuitje nooit heb begrepen. Stond volgens mij wel ergens in het hout van het meubel gekrast.

Van: Joost Hugo van Son 
Verzonden: zondag 2 juni 2019 11:52
Nog wat gevonden in de platenbak:

America – a horse with no name

June Lodge – Someone loves you honey

Lene Lovich – Lucky number

Meatloaf – Paradise by the dasnboard light

Men at work – Down under

Talking Heads – Psycho Killer

Swing out Sister – Break out

Third World – Now that we found love

The The – uncertain smile

Ten CC – Dreadlock Holiday

Specials – Ghost town

S.O.S. Band – the Finest

Stranglers – Peaches

Real Thing – you to me are everything

Feargil Sharky – Remember the promise you made

Everything but the girl – missing

Van: pieter brouwer

Verzonden: zondag 2 juni 2019 22:57

fijne nummers, alleen was remember the promise van cock robin en had feargil sharky nummers als a good heart.

 

Van: Flamand, JA

Verzonden: maandag 3 juni 2019 07:38
En natuurlijk draaiden we allemaal nummers van de heilige drie-eenheid van de tachtiger jaren: Prince, Madonna en The King of Pop Michael Jackson. Das war einmal.

Mag ik nog twee kleine suggestie doen:

Run-D.M.C. – Rock this Way

King Curtis – Memphis Soul Stew?

Meer in het algemeen werd er nog lustig soul uit de sixties en seventies gedraaid, ook als die overging in vroege disco (zoals uit Detroit en Philadelphia) of funk (Sly&Family Stone).

Van: Diederik Kelder  
Verzonden: vrijdag 7 juni 2019 23:20
Inderdaad, ‘show me your colors’

 • SOS Band – Just be Good to Me

https://www.youtube.com/watch?v=khj9jyNvhpQ

 • Mai Tai – History

https://www.youtube.com/watch?v=Tae2_EeFjog

 • Style Council – The Whole Point Of No Return

https://www.youtube.com/watch?v=HK9ApGGiNwI

 • The Cure – A Forest

https://www.youtube.com/watch?v=xik-y0xlpZ0

 • Prince – If I was your Girlfriend

https://www.youtube.com/watch?v=KsenigSkkC8

… en omdat hij nog niet genoemd is:

 • Donald Fagen – The Nightfly

https://www.youtube.com/watch?v=Ueivjr3f8xg&list=PLi-Y73aIHeoMHMveasbE98fxgP8ageu9O

 

Van: Emprod

Verzonden: woensdag 19 juni 2019 00:54

Hierbij mijn persoonlijke top 5 van nummers die ik volgens mij toch wel vaak draaide. Beetje saai misschien, en al veelvuldig genoemd. Vijf is natuurlijk eigenlijk een fractie van al het moois wat er in de tijd voorbij kwam en gedraaid werd. Ben samen met Pietje Brouwer begonnen en wij waren de ‘uitverkorenen’ die uit ons jaar goed genoeg werden bevonden. Later is Frank Olberts en Jan Willem van Katwijk uit dit mooie jaar toegevoegd.

Top 5:

Higher Love – Steve Winwood

Fantasy – Earth, Wind & Fire

Forever Man – Eric Clapton

Take on me – Aha

Billy Jean – Michael Jackson

Het was een geweldige tijd.

Van: Fred Verzijl

Verzonden: zondag 30 juni 2019 13:10

Mijn top 5, bestaande uit zes hits:

Driver’s seat

A forest

Maniac

Funkin’ for Jamaica

Superfreak

Hey little girl

Van: Joost Hugo van Son

Verzonden: zondag 30 juni 2019 17:27

Ik had mijn top 5 ingeleverd aan Wolter maar nog niet openbaar gemaakt:

– Laid Back – Sunshine Reggae

– Natalie Cole – This Will Be

– Sheila E – A love bizar

– Prince – Kiss/When doves cry

– Gary Numan – Are friends electric ?

– Focus – Hocus Pocus

Van: albert 
Verzonden: dinsdag 17 december 2019 22:38
Ik vond het al heel wat dat ik 5 bands uit de juiste periode kan opsommen!

Daar gaan we dan (niet heel verrassend voor een barkeeper):

‘Beep beep love’

‘Come to my island’

‘Love is the drug’

‘I’m not in love’

Succes, ik had moeite ABBA weg te laten, maar die zal er toch wel komen.

DJ’s 1990-2000

Van: jop blom

Verzonden: zaterdag 8 juni 2019 13:15

Mooi initiatief en heb me aangemeld voor de Linkedin groep..

Madonna – Like A Prayer maar daar hadden we dan zo een remix van liggen.

Stereo Mc’s – Connected

The Beloved – Let’s Come Together In Sweet Harmony

Andres Hazes – De Vlieger

En uiteraard die hele set housemixen CD”s met mixen van een uur waardoor het net leek of je kon draaien 😉

Van: René van Groningen

Verzonden: zaterdag 8 juni 2019 16:38

Lastige keuze maar deze passeerden iig de revue;

New Order – Blue Monday

Soft Cell – Tainted Love

Nirvana – Smells like teen spirit

The Fugees – Fu-Gee-La

Luniz – I got 5 on it

Van: Gilles van Kooten 
Verzonden: Sunday, June 9, 2019 12:04:55 PM
          Zie hieronder voor wat input.

            Voor de top 5 playlist:

 • One More Time – Daft Punk
 • Do Your Thing – Basement Jaxx
 • Living on A Prayer – Bon Jovi
 • Be Faithful – Fatman Scoop
 • The Seed (2.0) – the Roots

Voor de closer list:

 • Higher State of Consiousness – Josh Wink

Van: M. Merkus

Verzonden: Sunday, June 9, 2019 3:30:05 PM

As promised, mijn Woo top 5:

Gettin’ Jiggy With It – Will Smith

Jump Around – House of Pain

Children – Robert Miles

Zombie Nation – Kernkraft 400

Pulverturm – Niels Van Gogh

Succes!!

Op 9 jun. 2019 om 16:23 heeft Ruben Elkerbout het volgende geschreven:

Heerlijk dit. Veel dank Wolter.

 Mijn top 5:

 • Modjo – Lady
 • Gigi d´Agostino – l´Amour Toujours
 • Tiesto – Flight 643
 • Jennifer Lopez – Let´s Get Loud
 • Tom Wilson – Technocat

 Closer: Air – All I Need

Van: Laurens 
Verzonden: Wednesday, June 12, 2019 11:44:41 PM

Top idee!

Hierbij mijn inbreng (rekening houdend met de nummers die hieronder al genoemd zijn):

Silence – Delerium

Supermen lovers – Starlight

Hero – Toen ik je zag

Van Dik Hout – Stil in mij

Grooveyard – Mary Go Wild

Afsluiter: Potatoheads – Mix the Master of Speedy J – Pull Over (kan niet kiezen)

Van: Laurens  
Verzonden: vrijdag 14 juni 2019 01:01

En Darude – Sandstorm schoot me nog te binnen. Was ook een “classic” destijds. Briljant, al die herinneringen die zo met een paar mails terug komen…

Van: Erik Janssen

Verzonden: dinsdag 11 juni 2019 09:49

Mooi lijstje Groes!

Mijn lijst

Iron Maiden – Can I play with madness

2 Boys – I won’t let you down

Eddy Grant – I don’t want to dance

Underworld – Born slippy

Depeche Mode – Puppets

Van: Meindert Bakker  
Verzonden: donderdag 13 juni 2019 08:30
Heel mooi initiatief!!

Felix – Don’t you want me

Tom Wilson – Technocat

TC Berry – Funky Guitar

Blue Boy – Remember me

Nomad – Devotion

 

Van: Piet Heijn Schoute 
Verzonden: donderdag 13 juni 2019 09:09
DJ schriften gevonden! Het zijn er 4 (periode 1997-2000). Ik kan de schriften wel een keer droppen in Hilversum of ergens anders (ik werk in Den Haag, woon in Amsterdam).

Ik heb ook nog een Lustrum t-shirt van Woolloomooloo ‘30 jaar down under’ liggen. Als klus shirt gebruikt dus met wat verfvlekken. Ook nog een door de senaat afgekeurde flyer van het Woo lustrum 2000.

Verder bedacht ik me dat ik OMC- How bizarre (cd bak nummertje O-26 😉) veel draaide. I.p.v. Tag Team – Whoomp! —>wat meer een standaard nummer is die ik in de lijst had opgenomen.

 

Van: arthur braskamp  
Verzonden: donderdag 13 juni 2019 12:41
mooi hoor! hierbij mijn lijst:

Summertime -> will smith

this is how we do it -> montell jordan

show me love -> robin s

rythme is a dancer -> snap!

iedereen houdt van doekoe -> def rhymz 😉

Van: geert brummelhuis
Verzonden: donderdag 13 juni 2019 16:40
Wat goed dit. Ik heb er eerlijk gezegd nooit verstand van gehad :-), maar mijn lijst:

3 A.M. Eternal – The KLF

Hideaway –  De’Lacy

Plastic dreams – Jaydee

Why tell me why – Anita Meijer

Karma Chameleon – Culture Club

En afsluiter: Born Slippy – Underworld

 

Van: Jasper Koek 
Verzonden: donderdag 13 juni 2019 23:22
Mijn duit in het zakje (inclusief wat rap):

– Luniz – I got 5 on it

– Xzibit – Paparazzi

– Basement Jaxx – Red alert

– Shakedown – At night (Kid Creme remix)

– Faithless – We come 1

Closer: Public Domain – Operation blade (bass in the place, London)

Draaitum!

Van: Gyula Öry

Verzonden: donderdag 13 juni 2019 23:24

DJ’s wat een schitterend initiatief. Ik heb de hele avond met een big smile muziek zitten draaien.

Hierbij mijn lijst:

SL2 – On a regga trip

Dr. Alban – Sing Hallelujah!

Peter Schilling – Major Tom

The prodigy – No Good

Jay Z ft UGK – Big Pimpin’

Closer:

Kinderen voor kinderen – op een onbewoond eiland

Van: Jan Joost van Suchtelen

Verzonden: maandag 17 juni 2019 09:47

Mijn lijst:

Dee-lite – Groove is in the Heart

Blue Monday – Blue Order

Pete Heller – Big Love

Scoop – Drop it

Dj Jean – The Launch

Closer: Dj Paul Elstak – Rainbow in the sky

en uiteraard Hazes – De hoogste tijd!

Van: Rene Gregory

Verzonden: woensdag 26 juni 2019 12:20

Erg mooi dit.

Maarten de Jongh in de cc..

Top 5 (Rene Gregory, DJ Mac, 1995):

 1. Harold Melvin & the Blue Notes – Don’t Leave Me This Way (opbouw)
 2. SL2 – On a Ragga Tip
 3. Prince -Kiss (natte slipjes avond)
 4. Fugees – Ready or not
 5. The Blues Brothers – Sweet Home Chicago (laatste plaat, je denkt dat hij na 4 minuten stopt, maar gaat dan nog 3 minuten door…)

Moeilijk hoor. Super dat je dit doet, veel dank.

Van: Maarten de Jongh

Verzonden: woensdag 26 juni 2019 17:07

En helemaal vergeten; mijn Woo top 5:

1) Cypress Hill – insain in the Brain

2) Donna Summer – I feel love

3) Tom Browne – Funkin’ for Jamaica

4) King Bee – Back by dope demand

5) Wham – Club Tropicana

Laatste plaat: Underworld – Rez (duurde meer dan 10 minuten :-))

 Van: Harm ter Haar Romeny

Datum: zaterdag 29 juni 2019 om 01:59

In willekeurige volgorde:

– 100% pure love / Chrystal waters

– direct disco / SO project

– UF / Remixed

– let me show you / camisra

– spaceman / Babylon zoo

Van: Jasper Goossen

Datum: maandag, 1 juli 2019 13:50

Harm, is dit jouw lijst? Potverdomme zo kan ik me jou niet meer herinneren, maar hulde.

Van: Harm ter Haar Romeny

Verzonden: maandag 1 juli 2019 13:58

Snap ik. Ze kwamen destijds inderdaad wat moeilijk tot hun recht tussen Mannenkoor Karrenspoor en de Venga Boys. Generatie dingetje.

Van: Patrick Trijzelaar

Verzonden: zaterdag 29 juni 2019 08:21

Hierbij mijn lijst:

 • Three drives on a vinyl – Greece 2000
 • Pancake – Don’t turn your back
 • Energy 52 – Cafe del mar
 • Stardust – Music sounds better with you
 • Southside spinners – Luvstruck

Closer

 • Daft punk – One more time

Van: Paul Drok

Verzonden: zaterdag 29 juni 2019 08:36

In deze volgorde, van opbouw een paar dance favourites …

– Blue lagoon let the music hypnotize you

– Paul van Dyk for an angel

– Sash! Encore un fois

– Technocat Tom Wilson

– Gala Freed from desire

Van: Hasselt, Barthold van

Verzonden: zaterdag 29 juni 2019 08:42

In willekeurige volgorde:

Aha – take on me

Greece 2000 – 3 drives on a vinyl

Daft punk – around the world

Zombination – kern kraft

New order – blue Monday

Van: Floris Logman

Verzonden: zondag 30 juni 2019 20:39

Personal Favorite Five:

– Dr Alban; Sing Halleluja!

– Phats & Small; Turn around

– Faithless; God is a DJ

– Jermain Jackson & Pia Zadaro; When the rain begins to fall.

– Pointer Sisters; I’m so excited

Draait’um.

Van: Jasper Goossen

Verzonden: woensdag 26 juni 2019 09:34

5 is veel te weinig. Hier mijn eerste 10:

Donna summer – I Feel Love

Underworld – Born slippy

Prodigy – Out of space

Snap – The power

House of pain – Jump around

Cypress Hill – Insain in the Brain

Nuyorican Soul ft India – Run away Armand van Helden remix

Faithless – Insomnia

Shakedown – At night Mousse T remix

Gusto – Disco’s revenge

DJ’s 2000-2010

Van: Hugo van der Kun  
Verzonden: dinsdag 21 mei 2019 11:49
Als er bij mij iets te binnenschiet als All Time Favorite, dan is het Set You Free  van N-trance wel!

Maar aangezien jullie om een top 5 vroegen heb ik er, op gepaste afstand van de nr 1, nog vier andere klappers uit onze tijd bijgevoegd.

N Trance – Set you free
(Partyjocks versie) – Sweet Caroline
Robbie Williams – Angels
De jeugd van tegenwoordig – Sterrenstof
The Black Eyed Peas – I Gotta Feeling

Van: Hugo van der Kun 
Verzonden: dinsdag 21 mei 2019 14:04

ik weet dat ik eigenlijk over mijn vijf nummers heen zit, maar als er nog ruimte is dan zou ik alleen deze graag nog willen toevoegen: Laidback Luke, Steve Angello, Axwell, Sebastian Ingrossa – Leave the world behind (radio edit)

Wellicht niet de muziek waarmee ik jullie generatiegenoten aan het dansen krijg, maar onder de wat jongere woobezoekers was dit altijd een succesnummertje!

 

Van: Harm Heutink  
Verzonden: dinsdag 28 mei 2019 11:08
Enkele klassiekertjes hieronder, roestig, maar mogelijk wat instemmende knikken over de ether. Misschien dat het m’n mede millennial-DJs inspiratie geeft voor andere toppers uit ons niet onverdienstelijke muzikale decennium. Of ik krijg de volle laag met creatieve comments dat het maar weer eens duidelijk is hoe waardeloze DJ ik was (Aerts?). Sowieso winnen dus.

Ultimate Kaos – Casanova

Party Animals – Aquarius & Have you ever been mellow

Vengaboys – Boom Boom Boom & We’re Going to Ibiza (is weer hip in Duitsland)

2pac – California Love

Britney Spears – Baby hit me one more time

Phats & Small – Turn Around

Nelly – Hot in herre

T-spoon – Sex on the beach

Ann Lee – 2 Times

Lou Bega – Mambo Nr5

Sean Paul – We be burnin

DJ Jean – The Launch

Robbie Williams – Millenium & Angels

David Guetta – Memories (ft Kid Kudi)

Gigi D’Agostino – L’Amour Toujours 

Liquido – Narcotic

Als je nog een lekker henedaags party lijstje zoekt is deze wel lekker: https://open.spotify.com/user/dirtyhallie/playlist/3414R0avUZbShuTlIzN2NZ?si=5I00AI9qSeK-9M4g-WVIdQ

Draait’um!

 

Van: Huub wolters
Verzonden: dinsdag 28 mei 2019 13:17
hét nummertje:

N-Trance – Set you free

https://www.youtube.com/watch?v=Bcf5kzBCdy4

 

Van: Jørgen Höppener
Verzonden: woensdag 29 mei 2019 06:10
Dank Hally. De inspiratie is zeker aangewakkerd. Zie hieronder.

Notoriuous BIG – Hypnotize

Black Eyed Peas – I gotta feeling

Taio Cruz – Hangover

Backstreet Boys – Everybody

N-Trance – Set you free

Will Smith – Gettin Jiggy with it

Kernkraft 400 – Zombie Nation

Guru Josh Project – Infinity 2008

Draait’um!

 

Van: Floris-Jan van der Peet  
Verzonden: woensdag 29 mei 2019 19:19
Ha Woo 50 team,

Alvast veel dank voor de organisatie!

Woo favorites 2008 t/m 2013

Electro

Avicii – Levels (2011)

David Guetta, Neyo, Akon – Play Hard (2011)

LMFAO – Party Rock Anthem  (2011)

Lykke Li – I Follow Rivers (Magician Remix) (2011)

Paul Kalkbrenner – Sky & Sand (2008)

Hip hop

Wiz Khalifa – Young Wild & Free (2011)

Partysquad, Dio – Licht Van De Laser (2011)

De Jeugd – Sterrenstof (20100

Gers Pardoel – Bagagedrager (2011)

Jay Z, Kanye – No Church In The Wild (2011)

Pop

Michel Telo – Ai Se Eu Te Pego (2011)

Don Omar – Danza Kuduro (2011)

Crystal Fighters – Plage (2010)

Empire Of The Sun – Walking On A Dream (2008)

Kids – MGMT (2007)

Draait ‘um!

Van: Rick Smulders

Verzonden: maandag 3 juni 2019 15:19

Aan: Wolter WB;

Onderwerp: Re: Woolloomooloo – De eerste 50 jaar – We need you!

Hier bij mijn (Rick Smulders – 2004) bijdrage:

CLOSERS:

Toto – Africa

Madonna – Isla Bonita

Charles & Eddie – Would I lie to you

Depeche Mode – Enjoy the silence

Nik Kershaw – Won’t let the sun go down on me

Die zal al wel genoemd zijn, standaard afsluiter uit mijn tijd: N-Trance – Set U Free

All time Favorites:

Shapeshifter – Lola’s theme

Mylo – Drop the pressure

Till West – Same man

GusGus – David (Darren Emerson’s remix)

Vaya con dias – Neh Neh Nah

 

Van: Thomas Van der Kleij

Verzonden: zaterdag 8 juni 2019 00:03

Top 5:

Alex Colere – repertoire (instrumental)

Margino – happy people

Eric Brouta – MON biznes

Kassav’ – africa

Bayete – open your hart

Afsluiter:

Altijd altijd altijd:

The Killers – mr brightside (thin white duke remix)

Van: Idy Samb
Verzonden: zondag 30 juni 2019 14:00
Aan: Wolter WB
Onderwerp: Woo top 5

Excuses voor de vertraging, maar zie onder de link van mijn persoonlijke top 5.

https://open.spotify.com/user/1186266172/playlist/4SWTK2qweOVEQOwKEXlZfL?si=gfX-R2WNTSimg8lK_OTwmg

Van: Jan van Hövell 
Verzonden: maandag 29 juli 2019 18:19
Mijn top 5:

 1. Fedde Le Grand – Put Your Hands Up For Detroit
 2. Ultimate Kaos – Casanova
 3. Sean Paul – Get Busy
 4. Fatman Scoop – Be Faithful
 5. Marianne Rosenberg – Ich bin wie du

Van: Michiel Folkers 
Verzonden: dinsdag 30 juli 2019 07:56
Hierbij top5:

Delerium – Silence ft. Sarah McLachlan (Tiesto Mix)

Robert Miles – Children

Milk Inc. – Walk On Water 

Lasgo – Something

DJ Sammy Feat. Yanou & Do – Heaven

Van: Pepijn Niesten 
Verzonden: donderdag 8 augustus 2019 15:26
Oke oke ook mijn persoonlijk top 5 uit mn woo dj-tijd:

Till West & Dj Delicious – Same Man (Extended Version)

Fedde Le Grand – Put Your Hands Up For Detroit

C-Mos – 2 Million Ways (Axwell remix)

Fonzerelli – Moonlight Party (Original)

Bodyrox – Yeah Yeah (D Ramirez Mix)

Kan er in september gvd helaas niet bij zijn, rond die tijd wordt mn eerste kind geboren. Slechte baby planning!

DJ’s 2010-2020

Van: Olle Mol
Verzonden: maandag 13 mei 2019 11:55
Excuus voor mijn late reactie. Hierbij mijn top 5:

Miley Cyrus: party in the USA

Kevin Lyttle: turn me On

Gala: freed from desire

Unkown artists: a millie X Grease

Tommy Theo: ain’t he bad

 

Van: Folkert Kerckhoffs 
Verzonden: woensdag 12 juni 2019 14:25
Hierbij mijn top 5:

 1. One More Time – Daft Punk
 2. The four letter word (Soul) – Block & Crown
 3. Barbra Streisand – Duck Sauce
 4. MD Dj – You and Me (Rework 2018 Spargo)
 5. Think of you – Whigfield

Over punt 2: Het is niet helemaal waar dat we alleen maar top 50 mogen draaien. Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat je wel echt woomuziek moet hebben, maar dat het ook goed aansluit op de verwachtingen. Vaak zijn dat oude hits of disco met een iets zwaardere beat eronder.

Van: Stijn Swinkels
Verzonden: woensdag 12 juni 2019 15:04
top 5 (6)

 1. I will survive- Hermes house band
 2. turn off the lights- Chris Lake
 3. American boys- Estelle
 4. Summer Jam 2003 (The Underdog project)
 5. Lala song – Bob Sinclair
 6. rappers delight (single version) – The Sugarhill gang

woo afsluiter:

 1. Het laatste rondje- Andre Hazes
 2. Les Champs- Elysées – Joe Dassin (oh Woolloomooloo)

Van: Coen van den Heuvel 
Verzonden: donderdag 13 juni 2019 17:53
Het is lastig om zo even een top 5 op te noemen, want er zijn natuurlijk ontzettend veel goeie platen om te spinnen in de WOO. Ik heb maar even snel een lijstje gemaakt. Hopelijk heb je er iets aan! Bel gerust voor de muziektrends in de WOO van de afgelopen vijf jaar, dan praat ik je wel een beetje bij06-24610930

Top lijst:

 1. Frans Bauer – Heb je even voor mij
 2. Drake – God’s Plan
 3. Gloria Gaynor – I Will Survive
 4. Rene Schuurmans – Laat de Zon in je hart
 5. ABBA – Voulez Vous
 6. De Jeugd van Tegenwoordig – Sterrenstof
 7. Natasha Bedingfield – Unwritten

Woo Closers:

Winne – Lotgenoot

Gloria Gaynor – Can’t take my eyes off you

Evil Activities – Nobody Said It Was Easy (eigenlijk altijd mijn afsluiter)

Paul Elstak – Luv u More (of deze)

HASJ!!!!!