Tappersmail

door PC 2009-10

Een van de korte verhalen die geen plek vonden in het grote verhaal van Woolloomooloo – De eerste 50 jaar omdat de aansluiting met de verhaallijn zich niet aandiende, kregen we van een lid van het Petit Comité in 2013-2016. Dit is wat hij ooit appte aan de tappers om de stemming erin te houden.

Op mijn veertiende kwam er een nieuwe jongen bij ons op school. Hij had heel zijn leven in Italië gewoond en ging bij de naam Cesare (lees: Tjézaré). Het was een lange jongen met een strak kapsel, nog voordat strakke kapsels hip waren. Tijdens één van zijn eerste pauzes raakten we samen aan de babbel. In gebrekkig Engels vroeg hij mij: `Emilio, who is the hottest girl of this school?’ Zonder te twijfelen wees ik naar de blondine die in de hoek van het schoolplein een sigaret aan het nuttigen was. Plots liep Cesare vol zelfvertrouwen richting het meisje. Enigszins verrast, hobbelde ik achter hem aan. De soepele Italiaan keek het meisje recht in de ogen aan en zei: `My name is the Cesare, do you want to come to my fuckparty tonight?’. Het meisje keek hem geschokt aan en antwoordde: ‘No! What the fuck?’. Terwijl we samen terugliepen, lachte ik Cesare uit. Mijn nieuwe maat ontmoette mijn lach met een knipoog en zei: `Just watch Emilio, I will get that girl.’

Een maand lang ging Cesare elke pauze naar het meisje toe met dezelfde vraag. De afschuw die het meisje in eerste instantie getoond had, veranderde snel in interesse. Geloof het of niet, maar na ongeveer twee maanden liepen ze arm in arm onze stamkroeg uit. Die dag leerde ik twee dingen. Het eerste wat ik leerde was dit: Al koop ik een privéjet, vul ik dat vliegtuig met alle modellen van de Victoria Secret Show en stuur ik dat ding vervolgens naar een vakantiehuis op Ibiza waar er champagne uit de douche komt, zo’n grote speler als Cesare zal ik nooit worden. Het tweede wat ik leerde was: De aanhouder wint, als jij wilt dat er gefeest wordt, zal er uiteindelijk gefeest worden. Vorig jaar kwamen Cesare en ik elkaar na jaren weer tegen in Brussel. Na een paar biertjes en sigaretten vroeg ik hem: `So, do you still invite girls to fuckparty’s?’ `Of course, what about you?’ vroeg hij mij terug. `Cesare, I’m a bartender in the Woolloomooloo, over there every night is a fuckparty.’

De grap is dat het feesten niet eens de reden is waarom ik zo verheugd ben om mijn retour te maken naar de mooiste discoclub van het universum. Mijn enthousiasme wordt vooral gewekt door dat van jullie. Wat was het mooi om te zien dat jullie met velen aanwezig waren bij de vergadering en allemaal stonden te popelen om te feesten. Niet alleen ik, maar het hele honorairenbestand van het Petit Comité heeft erg veel zin om de aankomende weken met jullie de tent op zijn kop te zetten. Berige Bob heeft zijn betaalpas bij La Costa weer opgewaardeerd, Dick ‘The Man’ Vulder’ heeft een familiepot Hema Gel (extra hard, extra tight) aangeschaft en Party Ab Ingmar staat al een week voor de spiegel te dansen. Ficmeister van Bierlo beschreef het misschien het beste: Vertel de dames dat Papa thuis is en dat hij snoep heeft meegenomen. De fissameter gaat de komende weken voortdurend in het rood staan, de dansvloer is spekglad en de rookmachine is vastgelopen in standje 10. Elke avond zullen wij samen met jullie elke vrouw gek draaien en elke man laten feesten.

Zinn innn

Weekindeling

Woensdag:

PC Burtman

PC Emile

HBK Derks

HBK Berrevoets

+1

Donderdag: