Bij de openingsfoto

Op 22 januari 1970 werd de Woolloomooloo geopend met een optreden van Fools Paradise, de huisband van het corps, en Veronica’s Drive In Show. Hier vraagt Marten Otten, Pesident van de eerste discobarcommissie, een plaatje aan bij dj Lex Harding.

Op 10 mei 2019, om 13:25 heeft Marten Otten het volgende geschreven:

Beste Lex,

het is alweer bijna 50 jaar geleden dat je bij ons in Utrecht draaide op de opening van de inmiddels in Nederland toch wel legendarische discobar Woolloomooloo aan het Janskerkhof.

Naar ik aanneem kan je je die gelegenheid nog wel herinneren.

Bijgaande foto van jou en mij is eigenlijk de enige die we van de opening nog hebben. Hoe anders zou dat nu geweest zijn met alle mobieltjes in de aanslag.

Omdat we het 10e lustrum van de Woo in januari 2020 groots willen vieren wordt er door een enthousiaste lustrumcommissie de voorbereidingen voor een Lustrumboek getroffen.

Het lijkt ons een erg leuk idee om ook jou te kunnen interviewen over die gelegenheid.

Zou je het een idee vinden om bv met de discobarcommissie uit die tijd een keer te lunchen?

We kunnen dan de wederzijdse herinneringen ophalen waarvan de redactie dan weer een mooi verhaal kan maken.

Hoor graag of je het een leuk idee vindt om na 50 jaar elkaar weer eens te spreken en herinneringen uit lang vervlogen jaren op te halen.

De redactie en de commissieleden zouden het een mooie happening vinden.

In afwachting van je reactie, met hartelijke groet,

Marten Otten

From: R L DEN HENGST

Subject: Re: Woolloomooloo 50 jaar!! (herinnert u zich deze nog?)

Date: 19 May 2019 at 17:00:58 CEST

To: Marten Otten

Beste Marten,

Wat een prachtige foto, bedankt daarvoor. Ik kan me herinneren dat er in Utrecht een discotheek was met de naam Woolloomooloo,

maar kan me er niks van herinneren dat ik bij de opening aanwezig was. De foto bewijst dat dat wel zo was, maar er vallen wat mij betreft 

geen herinneringen op te halen. Na de publicatie van het boek ‘Lex, 50 jaar media en popcultuur’ heb ik besloten om het verleden achter

me te laten, ik geef geen gehoor meer aan de vele uitnodigingen. Dat kost me veel tijd die ik liever aan andere dingen besteed.

Niettemin wens ik jullie veel succes en plezier bij de viering van het 50 jarig bestaan.

Met vriendelijke groet,

Lex